Feestelijke muzikale afsluiting van de zomermarkt in Smilde

Op donderdag 21 juli a.s. staat de monumentale Koepelkerk Smilde (1788) niet alleen overdag maar ook nog ’s avonds centraal op deze Fiets4daagse dag.

Drie nationaal en internationaal bekende musici zullen dit unieke avondconcert in de Koepelkerk met zijn bijzondere akoestiek verzorgen.

Freddy Veldkamp uit Hardenberg zal plaatsnemen achter de speeltafel van het monumentale van Oeckelenorgel (1841) en in het centrum van de kerk zal Elizabeth Hopman uit Assen op de dwarsfluit mooie muziek ten gehore brengen. Daarnaast zal de bekende bariton solist Gert Pannekoek de kerk vullen met bekende songs. Het belooft een uniek feestelijk concert te worden, waarbij de musici en solist u zullen verrassen met een keur van melodieën waaronder uiteraard mooie en bekende meezingers.

Naast zijn functie als dirigeert Freddy Veldkamp ook diverse mannenkoren, zoals het Rijssens Mannenkoor,  ’t Vechtdal uit Hardenberg, “Looft Den Heere” uit Vaassen, het Hervormd Mannenkoor uit IJsselmuiden

Elisabeth Hopman studeerde fluit aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Haar eerste echte fluitconcert gaf Elisabeth echter al op 14-jarige leeftijd, hierbij werd ze begeleid op het orgel. In de loop der jaren heeft ze het voorrecht gehad om nationaal en internationaal als fluitsoliste op te mogen treden.

Gert Pannekoek zong jarenlang bij diverse mannenkoren en verleent als solist regelmatig medewerking aan opnamen voor radio en televisie. Hij trad op in TV-programma’s als ‘Una voce particolare’ van Ernst Daniël Smit en ‘Nederland Zingt’.

Kaarten zijn ’s avonds bij de ingang van de Koepelkerk verkrijgbaar voor 12 euro p.p. incl. 1 drankje in de pauze. Kinderen t/m 12 jaar betalen 6 euro p.p. In de voorverkoop tijdens de markt kosten de kaarten resp. 10 en 5 euro.