Gezellige Zomermarkt in en rond de Koepelkerk

PICT1592Op woensdag 20 juli en donderdag 21 juli komen de deelnemers met startplaats Assen van de Drentse Fiets4daagse een stempel halen bij de Koepelkerk in Smilde. Een paar jaar geleden kreeg deze stempelplaats de onderscheiding  ‘gezelligste pleisterplaats’ van de routes die uit Assen starten.

Ook dit jaar wordt er een gezellige Zomermarkt georganiseerd in en rond de Koepelkerk. In de kerk wordt een boekenmarkt en een expositie van merklappen  gehouden. Verder zijn er vrijwilligers aanwezig om over de Koepelkerk te vertellen en is het mogelijk om boven in de kerk de speciale constructie van deze monumentale achtkantige kerk en klokkenstoel te bekijken.

Buiten de kerk wordt een rommelmarkt gehouden. Voor kinderen bestaat de mogelijkheid om zich te laten schminken. Verder wordt er buiten een koffiehoek en gezellig eetterras ingericht. De bekende bruine bonen, overheerlijke pannenkoeken en hamburgers zullen ook dit jaar niet ontbreken.

De zomermarkt begint om 9.00 uur met de verkoop en eindigt om 15.30 uur.

Ook kan men overdag al kaarten kopen (met korting) voor het concert dat op 21 juli ’s avonds in de kerk wordt gehouden.